joi, 5 aprilie 2012

joi, 5 aprilie 2012
COMUNICATUL CONSILIULUI DE COORDONARE A FILIALELOR SCMD A MUN. BUCURESTI SI JUD. ILFOV
COMUNICATUL
CONSILIULUI DE COORDONARE A FILIALELOR SCMD A MUN. BUCURESTI SI JUD. ILFOV IN LEGATURA CU MATERIALUL POSTAT PE SITE-UL SCMD DE VICEPRESEDINTELE CD PRICINA VALERIU DENUMIT “ MICA SCHITA DE SCENARIU”
ADEVARATA SCHITA DE SCENARIU
Motto : “ PROSTIA ESTE INFINIT MAI FASCINANTA DECAT INTELIGENTA. INTELIGENTA ARE LIMITELE EI, PE CAND PROSTIA NU”
In conformitate cu prevederile art.12 litera I, art.28(1) din Statutul SCMD si art.39 litera f aln.4 din ROF-ul SCMD, in data de 17 august 2011 s-a decis constituirea Consiliului de Coordonare a filialelor din Bucuresti si ilfov , structura unitara, fara personalitate juridica si fara a aduce atingere filialelor de sector. Mai mult, in data de 28 decembrie 2011 CD a aprobat constituirea Consiliilor Consultative pe zone geografice, Bucuresti si Ilfov. Deci afirmatiile facute la punctele 9 si 10 din documentul produs de Pricina Valeriu sunt fara acoperire “structura paralel autoimpusa – fara autoritate decizionala reala si fara vreun temeistatutar” si “ paralel autoinstalata” demonstreaza fara echivoc necunoasterea prevederilor statutare , precum si a hotararilor CD, din care face parte.
Nu dorim sa comentam punctele 1 – 6 din “mica schita” , nu ca nu le-am intelege , ci pentru ca acestea reprezinta doar niste divagatii fara suport ale unei persoane specializata in arta manipularii si in “ dezvaluiri libere”. Acest “ grup solidar, contestator, vesnic nemultumit, vesnic pretinzator de altceva si altcumva “ nu a facut decat sa solicite o comunicare interna si publica transparenta care sa vizeze intarirea fortei SCMD , continuarea eforturilor pentru schimbarea atitudinii societatii fata de SCMD si relizarea obiectivelor numai in interesul membrilor sai. Grupul mentionat cu “ carente de ordin cultural sau profesional “ este de fapt format din presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, oameni cu o inalta tinuta morala si profesionala , alesi in mod democratic si statutar de membrii fondatori ai filialelor. Presedintii filialelor cer in mod imperativ explicatii si probe la caracteristicile defaimatoare si jignitoare formulate, in mod intentionat , de un om ce a varsat celebrele “ lacrimi basesciene” in octombrie 2011 cu ocazia CNR de la Alba Iulia, demonstrand prin aceasta ca dizablitatile si “ labilitatile emotional – comportamentale” mentionate sunt de fapt “ frustrarile generate de o inexplicabila supraevaluare” a persoanei semnatare. La data de 07 februarie 2012 a avut loc o discutie spontana cu reprezentanti din “ linia a treia(!)” ai MAI, respectiv cu secretarul de stat , chestor pr. Dl. Guran Lucian, dialog ce nu a fost pregatit si aprobat de CD ( desi a participat presedintele SCMD). Spontaneitatea rezulta din faptul ca la momentul discutiilor presedintele SCMD nu a putut prezenta , in scris, setul de probleme cu care se confrunta membrii SCMD din MAI, problematica scrisa fiind depusa a doua zi. Cu atat mai mult, nici in prezent, nu se cunoaste punctul de vedere al MAI la problemele prezentate.
La solicitarea membrilor de sindicat, prin BOp ale filialelor si dorind sa nu repetam improvizatia de dialog Consiliul de Coordonare, in sedinta ordinara din 21 februarie 2012, a hotarat sa adreseze o solicitare CD cu privire la demararea unor discutii cu reprezentantii MApN , prezentand inclusiv punctajul si tematica discutiei, in similitudine cu cele prezentate in 08 februarie 2012 la MAI. MApN, luand act de solicitarea SCMD, a delegat pentru discutii pe secretarul de stat dl. Vasile Mihail OZUNU. Presedintele SCMD a refuzat dialogul la acest nivel. Deoarece problemele ce urmau a fi prezentate reprezentau , de fapt, solicitarile membrilor de sindicat nu numai din Bucuresti si Ilfov ci si din tara ( Craiova, Brasov, Constanta, s.a. ) Consiliul de Coordonare in sedinta din 06 martie 2012 a hotarat sa dialogheze in conditiile mai sus mentionate , delegand un numar de patru persoane, asa cum reiese si din comunicatul prezentat dupa intalnire. Consideram lipsa totala de corectitudine si respect din partea conducerii SCMD sau numai a unuia dintre vicepresedinti ( lasand la o parte bietele emanatii tribale ale unui frustrat vis a vis de cei patru participanti la intalnire ) prin prezentarea intalnirii ca o actiune de fronda sau ca o cedare lipsita de onoare si demnitate din partea noastra. Poate am gresit cu aceasta totala transparenta si nu am actionat ca impricinatul vicepresedinte al SCMD care “ a deschis usa “ la nivelul 1 al MApN, discutand cu ministrul apararii probleme necunoscute sindicalistilor. Noi presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov suntem pusi in postura de a nu lua in seama elucubratiile josnice si nefondate ale unui jurnalist expirat care a participat la manifestarile organizate, de obicei….. prin absenta, si sa asiguram pe colegii nostri sindicalisti ca vom actiona in continuare pentru respectarea documentelor programatice ale sindicatului, pentru tansparenta, corectitudine și unitate. In incheiere ii transmitem impricinatului scenarist multa sanatate, toate cele bune si spre luare aminte nu o “zicere” proprie ci o maxima: “ CE BINE E SĂ NU FACI NIMIC ȘI ASTA FOARTE ÎNCET ȘI DACĂ SE POATE ȘI PE BANI “
SEMNEAZĂ
PRESEDINTII FILIALELOR DIN mun. Bucuresti si jud. Ilfov