duminică, 3 martie 2013

ANUNȚ IMPORTANT


duminică, 3 martie 2013


 

 

Subiect: Cu privire la acțiunea de luni, 04.03.2013, în lumina discuțiilor

purtate la Guvern astăzi, 02.03.2013, ora 12.00-13.30

 

Domnilor colegi,

 

In urma recentelor evenimente, sâmbăta 02.03.2013, a avut loc la Palatul Victoria, un dialog intre Comisia de dialog cu Guvernul a SCMD și reprezentanți ai Guvernului ROMANIEI sub autoritatea d-lui vice-prim ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului apărare, ordine publica și siguranță națională.


Din partea SCMD, au susținut obiectivele din memoriul alăturat care urmează a fi înaintat conducerii USL următorii Col.
(r) dr. Mircea Dogaru (președinte), Gl. Fl. Aer. (r) Bălan Iosif (secretar general), Gl. Mr. (r). Constantin Năstase, Col. (r) Pricina Valeriu, Col. (r) Tudor Marian (vicepreședinți).

 

Analizând memoriul din perspectiva Guvernului, domnul vice-prim ministru Gabriel Oprea a arătat ca în perioada imediat următoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revină la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele instituțiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a remarcat dorința și disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, în colaborare cu reprezentanții SCMD si cu cei ai Asociației Cadrelor Militare in Rezerva și în Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor militare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.

 

In acesta situație va rog domnilor vicepreședinți de zone si președinți de filiale sa fiti de acord sa limitam acțiunea de luni la o delegație care va purta discuții la sediul USL cu ocazia înmânării memoriului anexat, cu reprezentanți ai USL.

 

In același timp, transmitem rugămintea atât membrilor de sindicat neimplicați cât și altor persoane, sa nu participe la aceasta delegație, deoarece obiectivele acțiunii preconizate sunt pe cale de realizare. Daca, pana la sfârșitul lunii, constatam ca angajamentele asumate de dl. vice-prim ministru și în repetate rânduri de către liderii USL nu vor fi, din varii motive, realizate, vom acționa în funcție de noile realități.

 

Cu mulțumiri,

PREȘEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

Memoriu către președinții USL

 

 

Către,

COPREȘEDINȚII UNIUNII SOCIAL LIBERALE

DOMNII PREȘEDINȚI:

VICTOR PONTA, CRIN ANTONESCU, CONSTANTIN DANIEL

 

Domnilor președinți,

 

Ca urmare a protocoalelor încheiate de filialele SCMD cu filialele PSD, PNL, PC, a acordului de principiu semnat de copreședinții USL cu președintele SCMD la 14 iulie 2012, a declarației de susținere venite din partea alianței PNL-PC in octombrie 2012 a declarațiilor si luărilor de poziție ale dl. Premier Victor Ponta, in favoarea revendicărilor SCMD in perioada septembrie -decembrie 2012, va supunem atenției și va rugam sa analizați posibilitatea rezolvării legale în perioada martie-mai a.c. a următoarelor puncte din Acordul de principiu solicitate noua, în mod imperativ, de către membrii SCMD:

      1. Termenul la care va fi elaborata si promulgata OUG privind reintrarea in legalitate a plații tuturor ajutoarelor sociale către foștii militari si revenirea cuantumurilor pentru cei discriminați la nivelul ultimei pensii militare de stat, acea din decembrie 2010, întrucât aceasta promisiune a fost legata de votarea noului buget.

  2. Termenul la care, prin OUG, se va elimina pentru foștii militari, prevederea discriminatorie din Cap. IV /Legea 329/2009 privind limitarea dreptului la munca, contrar Constituției ROMANIEI, contractelor încheiate de foștii rezerviști și legilor în baza cărora aceștia au trecut în rezerva.

     3. Termenul estimativ la care va fi votata în Parlament Legea pensiilor militare de stat, reparatorie pentru toate categoriile de militari, activi, în rezerva și în retragere, nu numai pentru foștii militari discriminați prin Legile 119 si 263/2010.

    4. Verificarea disponibilizărilor abuzive făcute la MAI, în baza unui ordin nesemnat de nimeni, in anul 2011, de către dl. Traian Igas si soluționarea cererilor de reangajare a militarilor specializați, abuziv disponibilizați.

 

În afara acestor puncte, vă supunem atenției și solicitările venite din partea membrilor SCMD, după cum urmează:

 1. Publicarea rezultatelor auditărilor Curții de conturi la Casele Sectoriale de pensii ale MAN, MAI si SRI pentru stabilirea cu claritate a numărului rezerviștilor în general și a celor care solicita reparații.

2. Explicarea modului concret, de către cine, cum și când vor fi analizate și cum vor fi soluționate , referitor la militari, aspectele sesizate in raportul Avocatului Poporului.

 

Asigurându-va, în continuare, de sprijinul SCMD, am onoarea sa va salut!

 

Cu deosebita stima,

 

PREȘEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU