miercuri, 6 aprilie 2011

ÎNCĂ UN PAS SPRE NORMALITATE

Pensiile militare care au un cuantum mai mic după recalculare rămân neschimbate, a decis marţi Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.Pensiile militare care au un cuantum mai mic după recalculare rămân neschimbate, a decis marţi Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.Aceasta a dat raport pozitiv ordonanţei privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate şi două amendamente, dintre care unul prevede că, dacă după recalculare pensia va avea un cuantum mai mic decât cel iniţial, atunci va rămâne neschimbată.


Respectivul amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit căruia "dacă rezultă în cuantum mai mic, pensia să rămână cea avută în plată înaintea recalculării", a declarat deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.


Potrivit acestuia, al doilea amendament a vizat modificarea art 1 alineat 4 din OUG 1, deputaţii dorind să coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât şi cu cea de funcţie.Cele două amendamente au fost propuse de deputatul de la minorităţi Niculae Mircovici şi au fost susţinute de Opoziţie, în timp ce reprezentanţii Puterii s-au abţinut de la vot, mai putin Eugen Bădălan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor, potrivit lui Scutaru.


Tot marţi, a fost adoptat în comisia de Apărare şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate. Amendamentul vizează introducerea unui nou alineat în lege, potrivit căruia "pe perioada participării la misiuni şi operaţiuni prevăzute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensaţiilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi băneşti acordate personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională nu pot fi diminuate". Amendamentul a fost propus de liberarul George Scutaru.Marti, 05 Aprilie 2011, ora 22:07


Sursa: NewsIn