În atenția tuturor membrilor SCMD și a tuturor celor interesați
Doamnelor și domnilor colegi,
Întrucât procesul SCMD cu Statul român la Curtea de la Luxemburg este iminent, CD al SCMD a propus premierului o întalnire între conducerea și avocații SCMD, domnia sa și avocații Guvernului pentru studierea posibilității stingerii litigiilor pe cale amiabilă. Deoarece domnia sa nu a răspuns mesajului nostru (presupunem că a fost interceptat de catre propriii consilieri) il retransmitem pe aceasta cale ca scrisoare deschisă.
Evident că textul în sine va constitui pentru curțile internaționale de justiție dovada că am încercat totul, inclusiv pe cale amiabilă, în țară.
Vă prezentăm mai jos textul scrisorii trimise de către SCMD către Primul-ministru:
PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI
Domnul Mihai-Răzvan Ungureanu
Domnule Prim-ministru,
Ați moștenit de la precedentul guvern un proces cu SCMD la Curtea de Justiție a Uniunii Europene de la Luxembourg și peste 30.000 de acțiuni în justiție în țară (numarul lor crește zilnic) care vor fi definitiv soluționate la CEDO, întrucât hotărârile definitive și irevocabile favorabile, obținute de SCMD în instanțele românești nu se respectă.
Deoarece vă prezentați drept un spirit european deschis dialogului, propunem o întalnire între părți pentru a analiza eventualitatea aplanării pe cale amiabilă a conflictelor în chestiune.
Spre informarea dvs. precedentul guvern, prin legi antieuropene și neconstituționale asupra cărora și-a asumat răspunderea sau pe care le-a trecut fraudulos prin legislativ, ne-a limitat până la anulare dreptul la muncă (legile 329/2009 și 263/2010) și, denunțând unilateral contractul cu statul, pe care fiecare dintre noi, militari și politisti în rezerva, l-am semnat cândva, ne-a abrogat legile ocupaționale (164/2001 și 179/2004) și ne-a anulat, tot unilateral, prin modificarea anticonstituțională a naturii juridice a pensiei noastre, dreptul la proprietatea dobândită legal, numită grad militar în rezervă și la pensie în cuantum déjà stabilit. De asemenea, aducându-ne insulte nemeritate, menite a atrage asupra noastră oprobiul public, ne-a supus unei discriminari multiple prin legile 119 și 263/2010 și OUG 1/2011:
· Discriminare față de toți cetățenii României, militarii și polițiștii în rezervă și în retragere pierzandu-și statutul profesional și devenind simpli “beneficiari” sau “asistați” ai statului;
· Discriminare față de magistrați (deși suntem prinși alături de ei și în Pilonul II și în Constituția României ) cărora li s-a admis pensia de stat și legea ocupațională;
· Discriminare, conform legislației europene, prin diminuarea unor pensii aflate în plata;
· Discriminare în interiorul categoriei noastre socio-profesionale, la ani de munca și condiții egale, prevazandu-se rente (pensii) diferite și rasturnandu-se, totodată, ierarhia militară.
Toate acestea au fost posibile prin promovarea unui principiu inexistent în dreptul internațional, acela al retroactivității legii, în locul Principiului speranței legitime sau al coerenței legislative.
Din aceste motive propunem, pentru a nu târî România și Guvernul ei în instanțe internaționale, făra a fi obligați, o discutie constructivă la care să participe, din partea noastra, conducerea și experții juridici ai SCMD. Data și locul rămân la latitudinea dvs. dar vă semnalăm faptul că stabilirea datei procesului de la Luxembourg este iminentă.
De asemenea, SCMD, asumandu-și sarcina organizarii pentru acțiune civică a Societății civile, și Guvernul precedent făcându-se vinovat de insultarea, agresarea și discriminarea nemeritată a tuturor categoriilor de vârstă și socioprofesionale (copii, persoane cu dizabilități, bolnavi incurabili, vârstnici, salariați și pensionari civili și militari, profesori, medici, constructori, mineri, polițiști, militari, functionari, artiști, ceferiști, etc.) vă sugerăm și o discuție separată cu reprezentanții sindicatelor și ONG-urilor care alcătuiesc Consiliul Național al Societății Civile.
In așteptarea răspunsului care va putea dovedi națiunii române buna dvs. credință,
Am onoarea să vă salut,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD