miercuri, 27 aprilie 2011

A G E N D A

Agenda de lucru a SCMD in perioada 30 aprilie - 16 mai
Apel catre toti membrii si simpatizantii SCMD

1. In ziua de 30 aprilie a.c. intre orele 11.00 - 12.00, SCMD va aniversa Ziua Infanteriei la Monumentul Infanteriei din Soseaua Kiseleff (in parcul de langa Muzeul Geologiei). La aceasta actiune, initiata de filialele Sectorului 2, SCMD ii cheama sa participe pe toti bucurestenii pentru care onoarea si demnitatea de militar mai inseamna ceva;
2. In ziua de 4 mai a.c. SCMD organizeaza pichetarea sediului ANAF din str. Apolodor nr. 17 (la iesirea din Piata Constitutiei, vis a vis de sediul SRI). SCMD protesteaza pentru reactia antinationala a Puterii fata de gestul neofascistului ungur Csibi BARNA, de spanzurare a unui manechin reprezentandu-l pe Avram Iancu. Sfidarea Constitutiei Romaniei, a Istoriei si simbolurilor natiunii romane impune arestarea, judecarea in regim de urgenta si condamnarea vinovatului, nu promovarea sa, de catre Sorin Blejnar la ANAF Sector 2. In calitate de militari credinciosi valorilor si traditiilor nationale, aparatori ai integritatii teritoriale, independentei, unitatii Romaniei, simbolurilor si demnitatii natiunii, membrii SCMD vor cere ca institutiile statului sa-si faca datoria, legea sa fie una pentru toti, sa nu se mai accepte tacit existenta unor supradrepturi colective iar onoarea si demnitatea poporului roman sa nu mai fie batjocorite cu ingaduinta Puterii.
La aceasta actiune vor participa toti membri SCMD din capitala disponibili. Ii invitam, deasemenea, sa participe pe toti bucurestenii, indiferent de culoarea politica, pentru care Romania, natiunea romana si valorile romanesti mai inseamna ceva. Pe toti cei care sunt hotarati sa spuna DESTUL celor 21 de ani de umilinta si jigniri repetate aduse in deplina impunitate de extremistii unguri unui popor prea bland si prea tolerant!
3. In ziua de 14 mai se vor desfasura lucrarile Congresului PDL, partidul vinovat, alaturi de UNPR si UDMR, de toate legile genocidului si subminarii economiei nationale impuse in ultimii 3 ani natiunii romane, in dispretul democratiei si a oricaror principii de drept. SCMD va picheta in Bucuresti locatia Congresului - indiferent de care va fi aceea - iar in tara, sediile PDL in fiecare centru urban in care exista filiala SCMD. La aceasta actiune, SCMD ii cheama alaturi pe toti sindicalistii, pe toti militarii, pe toti cetatenii Romaniei care au curajul sa se impotriveasca APOCALIPSEI DUPA BASESCU.
"Mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit!"

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 14 aprilie 2011

COMUNICAT

ÎN ATENȚIA MEMBRILOR DE SINDICAT CARE NU AU DAT CURS SOLICITĂRII BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI !!!

STIMAȚI CAMARAZI, SUNTEȚI RUGAȚI SĂ VĂ PREZENTAȚI LA SEDIUL FILIALEI DIN b-dul POLIGRAFIEI, nr.4, sect. 1, PENTRU COMUNICĂRI, PÂNĂ LA DATA DE 30 APRILIE ac.
PROGRAMUL: LUNI, MARȚI MIERCURI, VINERI 11 - 14; JOI 14 - 18.

PS.
MEMBRII FILIALEI, CARE NU AU ACHITATĂ COTIZAȚIA, PE ÎNTREGUL AN 2011, SUNT INVITAȚI SĂ-ȘI ÎNDEPLINEASCĂ ACEASTĂ OBLIGAȚIE, ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL. VĂ MULȚUMIM ANTICIPAT PENTRU .SPIRITUL CAMARADERESC.

BIROUL OPERATIV

luni, 11 aprilie 2011

RECOMANDĂRI ALE DEPARTAMENTULUI JURIDIC AL SCMD


Recomandări privind conținutul contestatiilor la deciziile de revizuire a pensiilor recalculate, emise în baza O.U.G. nr. 1/2011, ce urmeaza a fi formulate comisiilor de contestatii pensii din cadrul MAI, MApN, SRI.:


a) contestarea deciziilor de revizuire emise până în data de 23.03.2011, inclusiv (DATA DE PE DECIZIA DE REVIZUIRE, nu de pe plic) - pentru cei care contesta atat legalitatea (temeiul juridic ), cat si cuantumul pensiei - Click aici pe: MApN, MAI, SRI, URMAȘI.


b) contestarea deciziilor de revizuire emise începând cu data de 24.03.2011 (DATA DE PE DECIZIA DE REVIZUIRE, nu de pe plic) - pentru cei care contestă atât legalitatea (temeiul juridic), cât și cuantumui pensiei - Click aici pe: MApN, MAI, SRI, URMAȘI;


c) pentru cei care doresc să-și păstreze statutul de militar/polițist/etc. - se contestă numai legalitatea (temeiul juridic) - Click aici pe: STATUT


Contestatiile vor fi formulate la primirea deciziilor de revizuire , urmarind cu rigurozitate etapele precizate in GHIDUL cu demersurile membrului SCMD pentru anularea deciziei și a hotărârii de revizuire a pensiei


Adresele de expeditie a contestatiilor: • Comisia de contestatii pensii din cadrul MApN, Bucuresti, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6;

 • Comisia de contestatii pensii din cadrul MAI, Bucuresti, str. George Georgescu, nr.3, Sector 4;

 • Comisia de contestatii pensii din cadrul SRI, Bucuresti, Piața Amzei nr.4, sector 1.


Daca doriti sa aflati stadiul proceselor juridice:


Dosarele militarilor în rezervă au inceput sa fie depuse în data de 10 februarie 2011, la registraturile instanțelor din toată ţara. Reclamaţiile au fost în număr de 10.000, dintre care 2000 au fost depuse la Tribunalul din Bucureşti.


Puteti consulta listele dosarelor, ordonate pe județe.

ÎN ATENŢIA TUTUROR MEMBRILOR SCMD DIN BUCUREŞTI


SCMD este alaturi de toate fortele care apara Capitala de lacomia celor ce vizeaza acapararea tuturor resurselor orasului si ale tarii.


SCMD este impotriva desfiintarii Sectoarelor Bucurestiului si a concentrarii deciziilor administrative, impotriva unei traditii statornicite inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea, in mainile unei singure persoane.


Va transmitem rugamintea ca, in calitate de membri ai SCMD si de cetateni responsabili ai Capitalei, sa urgentati completarea tabelelor pentru referendumul care va hotari soarta orasului.


Tabelele (formularele) se pot ridica de la sediile filialelor sau pot fi printate de pe Internet (www.aparabucurestiul.ro) si, dupa completare, se vor preda secretarilor de filiala, care, la randul lor le vor transmite centralizat la Secretariatul Tehnic in perioada 25-28.04.2011.


Asteptam de la fiecare membru al SCMD sa prezinte cel putin 1 (unu) tabel completat.PRESEDINTELE SCMD,


Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 6 aprilie 2011

COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV

COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV


ÎN ATENȚIA TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT AI FILIALEI 1 SECTOR 2 ! ÎN PERIOADA 06 - 15 APRILIE 2011, VĂ RUGĂM SĂ VĂ PREZENTAȚI LA SEDIUL FILIALEI DIN B-dul POLIGRAFIEI NR. 4, SECTORUL 1, PENTRU REZOLVAREA OPERATIVĂ A UNOR PROBLEME CURENTE. PROGRAM: LUNI, MARȚI, MIERCURI, VINERI 11 - 14 JOI 15 - 18


BIROUL OPERATIV


ÎNCĂ UN PAS SPRE NORMALITATE

Pensiile militare care au un cuantum mai mic după recalculare rămân neschimbate, a decis marţi Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.Pensiile militare care au un cuantum mai mic după recalculare rămân neschimbate, a decis marţi Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.Aceasta a dat raport pozitiv ordonanţei privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate şi două amendamente, dintre care unul prevede că, dacă după recalculare pensia va avea un cuantum mai mic decât cel iniţial, atunci va rămâne neschimbată.


Respectivul amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit căruia "dacă rezultă în cuantum mai mic, pensia să rămână cea avută în plată înaintea recalculării", a declarat deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.


Potrivit acestuia, al doilea amendament a vizat modificarea art 1 alineat 4 din OUG 1, deputaţii dorind să coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât şi cu cea de funcţie.Cele două amendamente au fost propuse de deputatul de la minorităţi Niculae Mircovici şi au fost susţinute de Opoziţie, în timp ce reprezentanţii Puterii s-au abţinut de la vot, mai putin Eugen Bădălan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor, potrivit lui Scutaru.


Tot marţi, a fost adoptat în comisia de Apărare şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate. Amendamentul vizează introducerea unui nou alineat în lege, potrivit căruia "pe perioada participării la misiuni şi operaţiuni prevăzute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensaţiilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi băneşti acordate personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională nu pot fi diminuate". Amendamentul a fost propus de liberarul George Scutaru.Marti, 05 Aprilie 2011, ora 22:07


Sursa: NewsIn


SECTORUL 2 BUCURESTI - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV

ÎN ATENȚIA MEMBRILOR DE SINDICATStrategia adversarilor nostri pentru anul in curs:Intrucat SCMD a rezistat atat acuzelor imbecile aduse tuturor celor care la Bucuresti sau in filialele din teritoriu s-au ilustrat in apararea obiectivelor sale, santajelor si persuasiunii (la ce mai luptati pentru ca ati obtinut pensiile inapoi si procesele voastre sunt fara obiect!...), mai mult, a ajuns temut de Putere, curtat de partide si de federatiile sindicale, puterea politica a adoptat urmatoarea strategie: • Pe 07.02.2011, toti judecatorii au fost chemati la CSM si li s-a pus in vedere ca pana la schimbarea totala a jurisprudentei impotriva acelei surprinzatoare decizii erga omnes data de ICCJ, ce verdicte sa dea in litigiile cu noi: “”actiune fara obiect””. Va reamintim ca obiectul nostru este nu HG 735/2010, suspendata executoriu inca din sept. 2010, ci deciziile de pensii, nule de drept, emanate intre 20.12.2010-07.01.2011 ilegal si care fac obiectul OUG 1/2011. Daca acestea sunt declarate nule de tribunale (vezi victoriile de la Alexandria si Drobeta Turnu Severin), OUG 1 nu mai are ce sa revizuiasca, deci ramane ea insasi “”fara obiect””. Cu alte cuvinte ne aflam in fata unui clar caz de hot (Basescu, Boc, Oprea, Igas, Maior, etc) care striga hotii!

 • In perioada urmatoare vor continua santajele (amenintari la adresa copiilor si altor rude apropiate care lucreaza in sistemul militar) pentru demobilizarea membrilor Birourilor Operative, Comitetului Director si coordonatorilor Departamentelor SCMD.

 • Vor continua promisiunile de reactivare a membrilor din conducerea Birourilor Operative (cazul Fotache – Pitesti) acestea extinzandu-se asupra subofiterilor si maistrilor militari sub 50 de ani. Persoane multe, bani putini si pe termen scurt. Deasemenea, promisiuni de angajare ca civili la primarii, consilii locale, firmele dependente de Udrea. Dupa obtinerea rezultatului (bulversarea activitatii SCMD inainte de alegeri) vor fi dati din nou afara.

 • O importanta masa de membri PDL si UNPR, fosti militari, vor invada, din ordin, SCMD, ascuzandu-si cu grija apartenenta politica. Vor fi cat se poate de utili filialelor si de revolutionari, pana la atingerea scopului – infiltrarea in Birourile Operative.

 • OPSNAJ furnizeaza, la ordin, date despre retetele compensatorii, adica despre afectiunile de care sufera membrii cu greutate ai SCMD din filiale si CD. In ce scop? Putem doar sa banuim.

 • S-au cerut si se cer in continuare date despre trecutul, prezentul si mai ales proprietatile pe care le au membrii SCMD sau familiile lor.

 • Se cer date despre firmele pe care le au membrii SCMD si familiile lor.

 • S-a cerut reluarea de catre infiltrati a atacurilor mizand discreditarea tuturor celor care, actinand practic in detrimentul propriilor familii, dezinteresat, zi lumina, in interesul SCMD, au obligat si obliga Puterea sa-si schimbe in permanenta planul privind distrugerea categoriei socio-profesionale a militarilor, mergandu-se pana la preluarea teatrala a unor obiective ale SCMD. De exemplu, nu SCMD in toamna lui 2010 ci noi, Oprea, in februarie 2011, am desfiintat HG 735/2010 sau ordinul M 101 (in speranta ca suntem atat de prosti incat sa nu ne punem intrebarea – la ce le-ati mai inventat daca le-ati abrogat?). Nu SCMD ci noi, Basescu, Oprea, am impus reluarea in februarie a pensiilor din decembrie si pastrarea celor crescute aleatoriu. Nu noi ci SCMD minte, nu SCMD ci noi va vrem binele, etc.


Important este faptul ca le este intr-atat frica de SCMD incat, daca ne pastram coeziunea, vor merge pana la a retracta si ideea pierderii statutului nostru de militari in rezerva. Va reiesi ca, nu riposta SCMD ci bunavointa dl. Oprea ne va reda statutul. Evident, se spera ca vom fi din nou atat de prosti incat nu ne vom pune intrebarile: dar cine ne-a luat statutul? Cine ne-a facut mai intai “”asistati””, apoi “”beneficiari proveniti din …”” si, mai nou, “”foste cadre militare””? Este adevarat, avem multi disperati intrati in randurile SCMD doar de frica pierderii cuantumului pensiei. Dar majoritatea membrilor SCMD si-au pastrat intacta onoarea si demnitatea de militar si lupta de frica pierderii iremediabile a Romaniei!


Concluzia noastra este ca aceasta putere a bolsevicilor portocalii, care va dezlantui in luna mai in Parlament, impotriva noastra, seria legilor “”lustratiei””, luandu-ne din nou drepturile, inclusiv de pensie, pentru ca am servit in institutii care au sprijinit regimul proclamat de ultimul comunist Traian Basescu (declarat ca atare in alegerile din 2004) –“” ilegitim si criminal””, trebuie sa cada nu maine, nu poimane ci … alaltaieri, pentru ca altfel nu va mai ramane nimic in 2012, nici din noi, nici din Tara!


Vom continua asadar sa ne batem in justitie, in Parlament, in strada, inauntru si in afara tarii, pentru ca nu exista alta solutie decat victoria noastra deplina, urmata de pedepsirea initiatorilor genocidului la care suntem supusi.


”Mai bine un sfarsit cu groaza, decat o groaza fara de sfarsit!”Honor et Patria! Vae victis!Presedintele SCMD,


Col. (r) dr. Mircea DOGARU